Loading...
 Start Page

ΕΤΑΙΡΟΙ

Για την επίτευξη των στόχων του έργου ΜΟΗΙΤΟ+ θα συνεργαστούν πέντε εξειδικευμένοι στον τομέα τους φορείς από δύο περιφέρειες της χώρας, δύο μικρές επιχειρήσεις (ΑΔΑΜΑΝΤ και ΒΑΛΗΣ), μία μεγάλη επιχείρηση (ΕΒΕΤΑΜ) και δύο ερευνητικοί οργανισμοί (Πανεπιστήμιο Πατρών και ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ).

 

Λίστα Συμμετεχόντων

ADAMANT COMPOSITES ΕΠΕ

Link: www.adamant-composites.gr

Η Adamant Composites είναι μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) που ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2012 από έμπειρους Μηχανολόγους και Αεροναυπηγούς Μηχανικούς με εξειδίκευση στη νανοτεχνολογία, τις διεργασίες σύνθετων υλικών και το σχεδιασμό και την ανάλυση σύνθετων δομών.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε ένα σημαντικό αριθμό έργων Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων η Adamant Composites έχει αναπτύξει τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες ενός εύρους προκλήσεων που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη και την παραγωγή εξειδικευμένων υλικών.

Από το 2016 η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από την EUROCERT με το EN ISO 9001:2015 (Certificate number 1869/Δ) για ένα εύρος τεχνικών δραστηριοτήτων που καλύπτουν τον από άκρη σε άκρη κύκλο των σύνθετων δομών, από την ιδέα και την μελέτη σκοπιμότητας μέχρι την διεργασία και την παραγωγή για αεροδιαστημικές εφαρμογές και βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας.

Προς αναγνώριση όλων αυτών η εταιρεία είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαστήματος και μέλος των Ελληνικών Τεχνολογιών Διαστήματος και του si-Cluster. Τέλος, η Adamant Composites είναι μέλος του NAFEMS, του διεθνούς οργανισμού που ειδικεύεται σε αναλύσεις και προσομοιώσεις.

Το όραμα της Adamant Composites είναι να γίνει μια εταιρεία αιχμής που παρέχει λύσεις σε Καινοτόμα Υλικά, Σύνθετα και Προηγμένες Διεργασίες, καθώς και σε συστήματα διαστήματος.

ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ/ΙΕΧΜΗ

Link: www.iceht.forth.gr

Οι ερευνητικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις του ΙΤΕ επικεντρώνονται σε τομείς μεγάλου επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως: Μικροηλεκτρονική, Λέιζερ, Υλικά, Μοριακή Βιολογία και Γενετική, Βιοτεχνολογία, Πληροφορική, Βιοπληροφορική Ρομποτική, Τηλεπικοινωνίες, Υπολογιστικά Μαθηματικά, Χημική Μηχανική, Ανθρωπιστικές επιστήμες και Πολιτισμό.

ΕΤΜΤ/ΠΠ

Link: www.aml.mech.upatras.gr

Το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής & Ταλαντώσεων (ΕΤΜΤ) λειτουργεί από το 1980 ως μέρος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών κ Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πάτρας. Οι κύριες ερευνητικές δραστηριότητες του εργαστηρίου ανήκουν στην γενική περιοχή των ΥΛΙΚΩΝ και των ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ με έμφαση στην επιστήμη, την τεχνολογία και τις εφαρμογές των συνθέτων υλικών. Το ΕΤΜ δραστηριοποιείται κυρίως σε ερευνητικά προγράμματα ενώ σημαντικές είναι και οι συνεργασίες με την βιομηχανία σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Ενδεικτικές ερευνητικές περιοχές είναι ο Σχεδιασμός και βελτιστοποίηση κατασκευών Συνθέτων Υλικών, οι Μέθοδοι παραγωγής ΣΥ - Ανάπτυξη ΣΥ με ενίσχυση νανοσωματιδίων, η Ανάλυση κατασκευών με τη Μέθοδο των Πεπερασμένων Στοιχείων, οι Τεχνικές Μη Καταστροφικού Έλεγχος σε προηγμένα υλικά και η Παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας κατασκευών. Τέλος το AML αποτελεί πιστοποιημένο φορέα για την διεξαγωγή μηχανικών δοκιμών.

EBETAM A.E.

Link: www.mirtec.gr

Η Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας, MIRTEC S.A. (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.), είναι το ελληνικό πολυκλαδικό – πολυτεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης και ο μόνος Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης με δικά του εργαστήρια μετρήσεων και αναλύσεων υλικών.

Η 25-ετής εμπειρία μας σε σημαντικούς βιομηχανικούς κλάδους, η εξειδικευμένη τεχνογνωσία και οι δυνατότητές μας για ολοκληρωμένες λύσεις μέσα από την εφαρμοσμένη τεχνολογική έρευνα συνιστούν την προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες μας.

Η MIRTEC προήλθε από τη συγχώνευση (2012) τριών τεχνολογικών Εταιρειών με 25-ετή εμπειρία στον χώρο των υλικών:

  • ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. στον τομέα του μετάλλου και των μεταλλικών υλικών,
  • ΕΚΕΠΥ Α.Ε. στα κεραμικά, πυρίμαχα και δομικά υλικά,
  • ΕΤΑΚΕΙ Α.Ε. στα κλωστοϋφαντουργικά, ινώδη και πολυμερή και
  • Του Κλάδου Εργαστηρίων και Πιστοποίησης του ΕΛΟΤ.

VALIS ABEE

Link: www.valistextiles.com

Η εταιρεία VALIS TEXTILES S.A. ιδρύθηκε το 1959 εκμεταλλευόμενοι την κατά καιρούς άνοδο της τεχνολογίας πάντα εξοπλισμένοι με τις πιο εξελιγμένες Υφαντουργικές μηχανές, Κροσσομηχανές και Τρεσομηχανές και την τεχνογνωσία του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού, η εταιρεία μας έχει την δυνατότητα παραγωγής μεγάλης γκάμας προϊόντων κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά.

Η έδρα της εταιρείας VALIS TEXTILES S.A. είναι σε ένα ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή του Μοσχάτου Αττικής, κατάλληλα διαμορφωμένο δίνοντας σας την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά εμάς και τα προϊόντα μας.

Είμαστε εξειδικευμένοι στους στρατιωτικούς ιμάντες, τις εξαρτήσεις, τους αορτήρες, τις φυσιγγιοθήκες, τα σακίδια ειδικού τύπου, ΒΕRΚΙΝ. Επίσης διαθέτουμε μεγάλη παραγωγική μονάδα σε κρόσσια, τρέσες, κουρτινοθηλιές, κορδόνια, ελαστικές ταινίες, τσάντες, ισοθερμικά, σακίδια σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Περιγραφή Έργου

Αντικείμενο του έργου ΜΟΗΙΤΟ+ είναι η ανάπτυξη μεθοδολογιών επεξεργασίας υφασμάτων και φιλμ για την πρόσδοση νέων ιδιοτήτων και λειτουργιών, καθώς και η μεταποίησή τους για χρήση σε νέες εφαρμογές.

Εταίροι

ADAMANT COMPOSITES

ΕΤΜΤ / ΠΠ

ΙΤΕ / ΙΕΧΜ

ΕΒΕΤΑΜ

ΒΑΛΗΣ

Υπεύθυνος Έργου

Όνομα: Αντώνιος Βαβουλιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος

Τηλέφωνο: +30 2610 931 730

E-Mail: vavouliotis@adamant-composites.com

Διεύθυνση: ADAMANT COMPOSITES Ε.Π.Ε.
Αγίας Λαύρας & Σταδίου, Πλατάνι Πάτρας, Τ.Κ.: 26504

Ερευνητικό έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικών πόρων μέσω του Ε.Π.Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), καθώς και ιδιωτικών κεφαλαίων.

© Copyright 2020 - 2023 MOHITO+ Project | ADAMANT COMPOSITES LTD.